ENIKON U TRILERU DO NASLOVA

Završna utakmica 11. sezone KOALA lige bila je spektakularna. Sučelile su se dvije najbolje momčadi skupine za prvaka. Enikon je dva puta u regularnom dijelu svladao BIGRAF. Brat je igrao protiv brata (Matija i Ivan Gažić). U pravom trileru Enikon je došao do naslova prvaka pobijedivši BIGRAF-CROEKSPRES koji je dvije prethodne sezone osvajao KOALA ligu.
Finalna predstava KOALA lige pred ispunjenim tribinama dvorane na ZV-u imala je sve što košarka treba imati.

Imala je kvalitetu, bila je borbena, spektakularna, neizvjesna i odlučena je u posljednjim sekundama. U obostrano nervoznom početku, što i nije bilo iznenađenje jer se traži prvak lige, bolje se snašla momčad Enikona koja nakon prve četvrtine vodi 12:8. Serijom od 10 uzastopnih koševa BIGRAF preokreće rezultat i vodi sa 16:12. Enikon svojom serijom od 8:0 ponovo preokreće rezultat u svoju korist 34:30, ali BIGRAF odmah uzvraća i dolazi do 43:35. U posljednjih 10 minuta ulazi se s prednošću BIGRAFA od 6 koševa razlike. Sve to Enikon sustiže i 18 sekundi do kraja utakmice košem za dva poena prelazi u vodstvo 69:68. Nakon minute odmora BIGRAF umalo gubi loptu koja od igrača Enikona odlazi u aut. Preostalo je još 4 sekunde za šut BIGRAFA. Enikon odličnom obranom, a pomalo i radi nesnalažljivosti igrača BIGRAFA, uspijeva spriječiti šut na koš i zasluženo dolazi do svog prvog naslova prvaka KOALA lige.

Enikon – prvak KOALA lige

O kakvoj je utakmici riječ govore i podaci iz statistike. Bilo je 14 promjena u vodstvu, 6 puta je rezultat bio izjednačen, ni jedna momčad nije imala vodstvo veće od 10 koševa razlike, ukupan skok je izjednačen (po 38) i momčadi su provele podjednako vremena u vodstvu. Gledatelji su uživali u borbenoj, fer i sportskoj utakmici u kojoj su se igrale vrlo dobre obrane, u kojoj je bilo i kontranapada, 25 postignutih trica, a vidjeli smo i 29 odličnih asistencija. Sve u svemu pun paket. Kod pobjednika Ivan Gažić valorizacija 21, 17 koševa, 6 skokova i 4 asistencije, Ivan Pavković, val. 16, 19 koševa, 5 trica iz 9 pokušaja, Tomislav Boras val. 15, 13 koševa, 8 skokova i Branimir Devčić val. 11, 6 koševa, 6 skokova, 5 asistencija i odlična igra u obrani dali su veliki doprinos pobjedi.

BIGRAF-CROEKSPRES – finalist KOALA lige

Siniša Sarić s 12, Zvonimir Mravak s 17, Dean Filković s 14, vrijedni Tomislav Banović s 9 i Krunoslav Moćan s 8 koševa (svi sa valorizacijom iznad 10 bodova) nosili su igru BIGRAFA.
Najkorisnijim igračem lige – MVP (prema valorizacijskim bodovima) proglašen je Dubravko Pavičić – PBZ d.d.

Dubravko Pavičić – MVP lige

Najbolji strijelac i najbolji strijelac trica KOALA lige je Davor Marcelić – FULIR s 27,62 koša i 5,38 trica u prosjeku po utakmici.

Davor Marcelić – najbolji strijelac i najbolji tricaš lige

Pobjednik lige ponosa je momčad PODRUMI KREŠIĆ-COPAN koja je u finalu doigravanja ponosa svladala DIVLJE MAČKE.

PODRUMI KREŠIĆ-COPAN – Pobjednik lige ponosa

Trofej Fair Play osvojila je momčad DIVLJE MAČKE.

DIVLJE MAČKE – Trofej Fair Play

Pehare, medalje i priznanja najboljima uručio je gospodin Zoran Čutura legenda KK Cibona i hrvatske košarke.

Zoran Čutura i Luka Andrijanić

Siniša Sarić i Zoran Čutura

Liga je i ove sezone pokazala da je najbolja, najorganiziranija i najkvalitetnija amaterska liga, u kojoj se igra košarka kakvu bi poželjele i mnoge profesionalne lige.

Završnica doigravanja za prvaka
Enikon – BIGRAF-CROEKSPRES 69:68 (12:8,13:20,19:22,25:18)
Enikon: L. Andrijanić, Barbir 1, Boras 13, Božić 13, Devčić 6, I. Gažić 17, Horvatin, Leko, Pavković 19.
Trener: T. Lončar, F. Meglaj, I. Bešenski
BIGRAF-CROEKSPRES: Balen, Banović 9, A. Bekavac, L. Bekavac, Bosnić 4, Filković 14, M. Gažić 2, Jagatić, Kovačević, Moćan 8, Mravak 17, Radaković 2, Sarić 12.
Trener: Z. Balen.

Završnica doigravanja ponosa
PODRUMI KREŠIĆ-COPAN – DIVLJE MAČKE 76:65 (25:17,19:10,15:14,17:24)
PODRUMI KREŠIĆ-COPAN: Begić 21, Biškup 3, Boškić 5, Brzoja 2, Hrvojić, Kopić 18, Krešić 15, Makovac 4, Marić 2, Pešut 6.
Trener: D. Hrvojić.
DIVLJE MAČKE: Bednjanec 3, Čerdič 2, Čutura 1, Filipović 3, Jelčić 14, Kraljević 6, Lekić 10, Miličević 12, Rebić 14.
Trener: A. Nikolić.

Zajednička fotka – a sada SVI na domjenak!

Attachment

Skoči do alatne trake