PRVAK BIGRAF

12. sezona Košarkaške amaterske lige KOALE završena je pobjedom momčadi BIGRAF koji je u finalnoj utakmici bio bolji od momčadi Fortunal.


BIGRAF


Fortunal

Početak utakmice bio je dosta nervozan za obje momčadi, ali je BIGRAF puno bolje otvorio utakmicu. Odličnom obranom napravili su 5-6 koševa razlike, koju su do kraja četvrtine podigli na 10. U drugoj četvrtini gotovo ista priča. BIGRAF obranom održava i povećava svoju prednost, a Fortunal pokušava utakmicu uvesti u svoj ritam kako bi smanjio prednost BIGRAFA. Na poluvremenu je razlika 15 koševa. Fortunal se nije odlučio predati i u trećoj četvrtini ulažu sve sa čim raspolažu ne bi li dostigli BIGRAF. To im i donekle uspijeva. Smanjili su razliku, ali nisu se uspjeli približiti toliko da zakompliciraju utakmicu. U posljednjih 10 minuta, do izražaja dolazi mladost i individualna kvaliteta igrača BIGRAFA, koji rutinski privode utakmicu kraju i na kraju još i povećavaju svoju prednost. Kod pobjednika čestitke zaslužuju Ivan Kovačević 15 poena, 10 skokova s valorizacijom 22, Zvonimir Mravak 22 poena, 3 trice i Dean Filković sa 12 i Siniša Sarić sa 10 postignutih koševa. Kod Fortunala Neven Smajlović 16 koševa, 9 skokova, Mišel Krajcar 18 koševa, 2 trice i 7 skokova i Marin Ban 9 koševa uz 10 skokova. Momčad Fortunal ove sezone napravila je veliki rezultat, a u poluzavršnici su savladali i favoriziranu momčad MORH TEAM.
Najuspješniji sudionici su: momčad Jalapeñosi pobjednici Trofeja Fair Play,


Mladen Vidović – Jalapeñosi

Dubravko Pavičić iz momčadi PBZ d.d. najkorisniji igrač MVP,


Dubravko Pavičić PBZ d.d. – MVP

najbolji strijelac lige je Moreno Lovrić iz ZABE,


Moreno Lovrić ZABA – najbolji strijelac

a najbolji tricaš lige je Davor Marcelić iz MORH TEAMA.


Davor Marcelić MORH TEAM – najbolji strijelac trica

Doigravanje za prvaka
Završnica
BIGRAF – Fortunal 80:61 (19:9,25:20,11:14,25:18)
Suci: Galiot, Rogić i Kruljac
BIGRAF: Balen, Banović 4, A. Bekavac, Bosnić, Filković 12, Gažić, Jagatić 6, Kovačević 15, Močan 9, Mravak 22, Radaković 2, Sarić 10.
Fortunal: Ban 9, Belamarić 2, Ježidžić, Knez, Krajcar 18, Levanić 12, Marušić 4, Miljanović, E. Musemić, H. Musemić, Musić, Smajlović 16.
Treneri: Visić, Sesar.

Attachment

Skoči do alatne trake