BIGRAF OBRANIO NASLOV PRVAKA

Odigrana je posljednja utakmica doigravanja za prvaka 10. sezone KOALA lige u kojoj su snage odmjerili BIGRAF-croekspres i FULIR.

Svaka momčad privukla je na tribine dosta svojih simpatizera koji su bili lijep dekor Završne utakmice za naslov prvaka KOALE.

Obostrano ispitivanje snaga na početku utakmice ni jedna momčad nije iskoristila da bi ostvarila značajnu prednost. BIGRAF-croekspres je nakon prvih zamjena igrača do kraja četvrtine došao u prednost od desetak koševa.

U drugoj četvrtini gledamo izjednačenu utakmicu, FULIR preko Matije Markočića stvara dosta problema obrani BIGRAFA koja silno želi već do poluvremena prelomiti utakmicu, ali mi to ne polazi za rukom. Ipak, nakon velikog odmora duža klupa i mladost igrača BIGRAFA dolaze do izražaja i odličnom obranom i kontranapadima dolaze do velikih 30 koševa prednosti. U posljednjih 10 minuta FULIR uspijeva smanjiti razliku na podnošljivih 25 koševa. Utakmica nije bila rezultatski neizvjesna, ali smo uživali u borbenosti obje momčadi i vidjeli smo dosta lijepih i maštovitih akcija, blokada, zakucavanja i postignutih trica.

Kod pobjednika najviše su pokazali Dean Filković 21 koš uz 3 trice i Ivan Kovačević 21 koš i 14 skokova, a kod FULIRA već tradicionalno Matija Markočić 28 koševa uz 3 trice i 10 skokova.
Nagrade najboljima uručio je Zoran Čutura legenda KK Cibone i hrvatske reprezentacije. Najbolji tricaš lige je Vedran Barešić iz trikoma koji je po utakmici pogađao 4 trice.

Najbolji strijelac lige i najkorisniji igrač MVP KOALA lige je Matija Markočić iz FULIRA koji je po utakmici zabijao 29 koševa, a svoju je momčad nosio do finalne utakmice.

Trofej Fair Play osvojila je momčad Ericsson Nikola Tesla za uzorno, fer i sportsko ponašanje tijekom cijele lige.
KOALA liga će i dalje organizirati i provoditi natjecanje na zadovoljstvo svih koji u njemu učestvuju i sa nakanom da iz sezone u sezonu bude sve bolje organiziranija, jača i zabavnija.

PRVAK KOALA LIGE
BIGRAF-croekspres

Doigravanje Završnica
BIGRAF-croekspres – FULIR 87:62 (32:20,17:19,22:11,16:12)
Suci: Galiot Z., Rogić G., Muhvić H.
BIGRAF-croekspres: Bačurin 12 (2), Balen, Banović 7 (1), A. Bekavac, L. Bekavac, Čulina, Filković 21 (3), Grgin 4, Jagatić, Kovačević 21, Močan 4, Mravak 10 (1), Radaković, Sarić 8 (1).
FULIR: Arapović 8, Doležal, Jeričević, Kržić 2, Lončar, D. Markočić 4, L. Markočić 3, M. Markočić 28 (3), Rupić 2, Siretz 3, F. Šilović 2, Živković 10.

Skoči do alatne trake