Koala ima srce

Tradicionalna ALL STARS utakmica KOALA lige s humanitarnom tombolom oduševila je sve sudionike ove manifestacije.

BIJELI

PLAVI

Utakmica se je iz revijalne pretvorila u natjecateljsku, jer su obje selekcije željele pobjedu. U takvoj igri uživali su svi koji su došli i ispunili tribine dvorane na Zagrebačkom Velesajmu.

Igrale su se obostrano dobre obrane, bilo je puno kontranapada i lucidnih asistencija. Bilo je puno šuteva preko ruke, a bilo je i prekrasnih blokada. Momčad BIJELI bolje je otvorila utakmicu i serijom 10:0 povela sa 25:11. PLAVI su odmah uzvratili svojom serijom 12:0 za smanjenje zaostatka 25:23. U drugoj četvrtini gledamo vrlo izjednačenu utakmicu u kojoj se igra koš na koš, pa se na veliki odmor odlazi s prednošću od šest koševa u korist BIJELIH. Nakon velikog odmora kontrolu igre preuzimaju igrači PLAVIH koji završavaju treću dionicu sa 9 koševa prednosti. U posljednjih 10 minuta igrači BIJELIH polako sustižu prednost PLAVIH. Posljednje dvije minute neizvjesne i uzbudljive završnice donose nekoliko promašenih šuteva BIJELIH i uz odličnu obranu i bolju realizaciju PLAVI dolaze do pobjede. Kod pobjednika PLAVIH Zvonimir Mravak je zabio 23 uz 3 trice, a pratio ga je Matija Markočić sa 14 koševa i 1 trica. Ponajbolji kod BIJELIH  bili su Srđan Helbich i Jakov Čorušić.

U poluvremenu je održano tradicionalno i popularno natjecanje u šutiranju trica. Nastupilo je 8 natjecatelja koji su se natjecali u parovima (jedan protiv drugog, pobjednik ide dalje). U novom formatu natjecanja, pobjedu je ostvario Zvonimir Mravak iz momčadi BIGRAF-croekspres koji je u završnici pobijedio Tomislava Lončara iz momčadi Enikon.


Zvonimir Mravak

KOALA liga je pokazala kakvo srce i dušu ima. Igrači, treneri, sve službene osobe i svi prisutni u dvorani skupili su putem humanitarne tombole, odricanjem od svojih honorara i kupnjom doniranih dresova oko 10.000,00 kuna koji će ove godine biti donirani u svrhu liječenja našeg kolege i prijatelja košarkaša Hrvoja Modrića koji je teško stradao na košarkaškoj utakmici. Hrvoje je četiri sezone nastupao u KOALA ligi.



Košarkaši su se nakon dobre igre i humanitarne akcije mogli i malo opustiti na trećem poluvremenu uz domjenak i tamburaše. Liga se nastavlja slijedeći vikend, pa nam slijede nova uzbuđenja i borba za mjesta koja vode u doigravanje.

All Stars
BIJELI – PLAVI 79:84 (25:23,19:15,11:26,24:20)
BIJELI: Bahtijarević, Biškup 11 (1), Boro 2, Čorušić 12 (1), Helbich 16 (1), Janović 3, Mikulandra 2, Pavičić 11 (1), Peršić 8, Radoš 3, Smajlović 11.
Treneri: Švaglić M., Korajlija K.
PLAVI: Bednjanec, Bihar 4, Duždagić 4, Filković 11 (1), Horvatin 2, Ivezić 2, Lekić 8 (2), Lončar 8, M. Markočić 14 (1), Mihajlov 6 (2), Mravak 23 (3), Perković 2.
Trener: Balen Z.

Skoči do alatne trake